'FIFA stelt richtlijnen voor clubs op voor salarisverlaging'

5 april 2020, 17:57   Bijgewerkt: 5 april 2020, 21:20

De FIFA gaat op korte termijn richtlijnen opstellen voor het verlagen van de salarissen van voetballers. Het moet een document zijn waarin de mogelijkheden worden besproken om de lonen (tijdelijk) te verlagen. Dat document is al in omloop, maar zou bij goedkeuring actief gedeeld worden voor meer gelijkheid tussen de competities. Bij veel clubs levert die discussie problemen op: zo werd er recent tussen de Premier League-clubs geen akkoord bereikt over een algemene lijn.

Dat schrijft persbureau Reuters althans. Volgens het document moeten er zo snel mogelijk evenredige oplossingen worden gevonden tussen beide partijen, waarbij de uitkomst is dat bij de afspraken er nauwlettend wordt gelet op de economische situatie van de clubs. In het document staan richtlijnen – bijvoorbeeld over het percentage salaris dat ingeleverd moet worden – die clubs en spelers moet helpen om tot een akkoord te komen. Ook zou het voor meer gelijkheid over de verschillende competities moeten zorgen.

Het maakt onderdeel uit van het grotere plan, waarin ook staat dat de competities langer doorlopen en de transferwindow wordt verlaat. Alle richtlijnen moeten nog wel worden goedgekeurd door de FIFA-raad, het belangrijkste beslissingsorgaan van de wereldvoetbalbond.

Lees ookFIFA stelt voor: contracten langer 

Bij FC Barcelona gingen de gesprekken over een salarisverlaging in eerste instantie moeilijk, al werd die onderlinge onvrede later ontkend. Bij FC Sion werden diverse spelers [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365279/fc-sion-voorzitter-had-nog-meer-spelers-willen-ontslaan/,_blank,ontslagen] omdat ze niet snel genoeg akkoord gingen met de voorwaarden en in de Premier League is er nog altijd geen akkoord bereikt over wat er moet gebeuren met de salarissen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen