De Jong denkt nog niet aan pensioen ondanks coronacrisis

5 april 2020, 18:57

Nigel de Jong (35) denkt voorlopig nog niet aan stoppen. De middenvelder van Al Shahania Sports komt door de corona-uitbraak met zijn club in Qatar voorlopig niet meer in actie, toch is dat geen reden om de voetbalschoenen aan de wilgen te gaan hangen. "Het is het mooiste spelletje op de wereld en ik geniet er nog elke dag van."

Dat vertelt hij tegenover NPO Radio 1. Bang dat deze coronacrisis het einde wordt van zijn profloopbaan is De Jong dan ook niet. "Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar, dus ik zou sowieso doorgaan na dit seizoen", laat hij weten. En deze coronastop verandert daar niets aan. "Deze machine kan je op dit moment niet breken. Ik ga door tot de wielen er vanaf vallen en dat is nog heel lang niet het geval", verzekerde hij. "Ik stop pas als er iemand komt die denkt beter te zijn op mijn positie."

Juist in deze tijden merkt de 81-voudig international hoe erg hij het voetbal zal missen, als hij nu al wel stoppen. Wel gooit deze coronacrisis de plannen van De Jong om een trainersopleiding te volgen in de war. In verband met zijn toekomst wilde hij dat deze zomer in orde maken, maar dat lukt derhalve niet. Op de achtergrond is hij al langer bezig als analist, iets waarover hij nadenkt bij zijn voetbalpensioen. "En ik ben bezig met de UEFA business-managementplan. Dat is alles wat achter de schermen gebeurt bij het voetbal. Die tak van sport wil ik ook beheersen."

Voorlopig zit De Jong overigens 'gewoon' binnen in Qatar, waar ook een soort lockdown is momenteel van het coronavirus. "Het virus heeft hier nog niet zoveel schade aangebracht. Dus wat dat betreft hebben we geluk", aldus De Jong over de situatie in Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen