Manchester City doet géén beroep op Brits noodfonds

5 april 2020, 19:31

Manchester City is de eerste Premier League-club die heeft besloten om géén beroep te doen op de steun van de Engelse overheid. Er is een Brits noodfonds waaruit tot tachtig procent van de salarissen van personeel betaald kan worden, maar The Citizens zullen daar geen gebruik van maken. 

Dat laat de club weten in een officieel statement. De Engelse topclub schrijft dat het haar personeel gewoon doorbetaalt en dat het personeel dus niet met verplicht verlof stuurt, zoals Liverpool en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365680/tottenham-hotspur-kort-550-clubmedewerkers-tijdelijk-op-salaris/,_blank,Tottenham Hotspur] recentelijk wel deden. Het zorgde voor nogal wat ophef en kritiek van de buitenwacht op beide clubs.

De Premier League ligt al enkele weken stil en de kans is nihil dat er over pakweg een maand weer gevoetbald kan worden. In Engeland is de verspreiding van het coronavirus relatief laat begonnen, waardoor de maatregelen in het land ook langer op zich lieten wachten. De hervatting van het seizoen is voorlopig tot nader order uitgesteld: als er niet meer gevoetbald wordt, kan dat talloze miljoenen kosten, waardoor veel clubs steun zochten bij het fonds van de overheid.

Lees ookRooney snapt kritiek op voetballers niet: 'Het is een schande'

Sowieso is er veel discussie in Engeland over de salarissen, want het is de bedoeling dat alle voetballers dertig procent van de salarissen gaan inleveren. Daarover werd echter geen akkoord bereikt, waardoor dat nog altijd niet gedaan is. Naar verluidt zouden enkele spelers op voorspraak van [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365822/henderson-start-noodfonds-om-engelse-zorg-te-ondersteunen/,_blank,Jordan Henderson] een eigen noodfonds beginnen om de zorg te ondersteunen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen