De Visser (85): "Als ik corona krijg, is het afgelopen met me"

5 april 2020, 20:58

Meesterscout Piet de Visser (85) is momenteel enorm op zijn hoede voor het coronavirus. Het voetbaldier kampte in het recente verleden met hartproblemen en slokdarmkanker en moet daarom ten koste van alles voorkomen dat hij besmet raakt met het coronavirus. "Als ik corona krijg, is het afgelopen met me", beseft hij. 

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Na een recente trip vlak voor de grote uitbraak, kampte De Visser even met luchtwegklachten. "Ik had kou gevat en moest erg hoesten. Door de slokdarmkanker die ik heb gehad, ben ik daar erg gevoelig voor", vertelt hij. Het bleek gelukkig mee te vallen, want hij was niet besmet. En dat moet hij ten koste van alles zo zien te houden. "Hier in de regio rond Tilburg heeft het coronavirus keihard toegeslagen. Dat komt door dat verdomde carnaval. Ik durf niet de straat op, want iedereen kent me en wil een praatje met me maken. Je kunt zomaar de verkeerde tegenkomen."

Ook Chelsea heeft nog regelmatig telefonisch contact met De Visser, van wie ze hopen dat hij zijn werkzaamheden weer oppakt na de coronacrisis. En dat hoopt hij zelf ook, want voetbal houdt hem op de been, zo laat hij weten. "Ik heb net nog een grote trip door meerdere landen gemaakt en dan zit ik vol energie. Nu zit ik de hele dag thuis en ben ik veel vermoeider. Ik mis de contacten en de vriendschappen, ik ben een mensenmens", aldus De Visser.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen