Swart: "Iedereen heeft er belang bij de competitie af te ronden"

5 april 2020, 22:34

Jacco Swart, voorzitter van European Leagues – de belangenbehartiger van de belangrijkste 35 voetbalcompetities uit Europa – stelt dat het voor alle clubs in de landen belangrijk is dat het seizoen uitgevoetbald wordt. Sportief en financieel zijn daar veel redenen voor te noemen. "Ik denk dat iedereen er belang bij heeft om de competitie af te ronden", stelt hij.

Tegenover de NOS gaat Swart in op het feit dat het voor de clubs het beste zou zijn als er doorgevoetbald wordt op (korte) termijn. "Het is het beste als de competities op het veld worden beslist en niet achter de bestuurstafel", denkt hij aan het sportieve element. "Daarnaast is er ook het economische belang. Je probeert zo min mogelijk schade op te lopen aan de bedrijfstak."

Dat zit hem volgens Swart voornamelijk in twee elementen: de transfers en de gemiste tv-gelden. "Eredivisie-clubs verkopen regelmatig spelers voor grote bedragen aan buitenlandse clubs. Als die inkomstenbron opdroogt, gaan clubs wel in de problemen komen", legt Swart uit. En omdat buitenlandse clubs minder uitgeven door gemiste tv-gelden en sponsorinkomsten, versterkt het effect elkaar. Swart: "Als er helemaal niet meer gevoetbald gaat worden dit seizoen, levert dat financiële schade op." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen