Gisteren gemist: City doet geen beroep op noodfonds en De Jong

6 april 2020, 00:30   Bijgewerkt: 5 april 2020, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 5 april.

'FIFA stelt richtlijnen voor clubs op voor salarisverlaging'

De FIFA gaat op korte termijn richtlijnen opstellen voor het verlagen van de salarissen van voetballers. Het moet een document zijn waarin de mogelijkheden worden besproken om de lonen (tijdelijk) te verlagen. Dat document is al in omloop, maar zou bij goedkeuring actief gedeeld worden voor meer gelijkheid tussen de competities. Bij veel clubs levert die discussie problemen op: zo werd er recent tussen de Premier League-clubs geen akkoord bereikt over een algemene lijn. 

Clubarts van Stade Reims pleegt zelfmoord na coronabesmetting

Zeer treurig nieuws uit Frankrijk: Bernard Gonzalez, de clubarts van Stade Reims, is zondag overleden. De club heeft dat naar buiten gebracht. Het zou gaan om zelfmoord, nadat hij recentelijk besmet was geraakt met het coronavirus. 

Manchester City doet géén beroep op Brits noodfonds

Manchester City is de eerste Premier League-club die heeft besloten om géén beroep te doen op de steun van de Engelse overheid. Er is een Brits noodfonds waaruit tot tachtig procent van de salarissen van personeel betaald kan worden, maar The Citizens zullen daar geen gebruik van maken. 

De Jong denkt nog niet aan pensioen ondanks coronacrisis

Nigel de Jong (35) denkt voorlopig nog niet aan stoppen. De middenvelder van Al Shahania Sports komt door de corona-uitbraak met zijn club in Qatar voorlopig niet meer in actie, toch is dat geen reden om de voetbalschoenen aan de wilgen te gaan hangen. "Het is het mooiste spelletje op de wereld en ik geniet er nog elke dag van." 

Van Bronckhorst: "Afbreken van seizoen is zonde voor Feyenoord"

Giovanni van Bronckhorst denkt dat het seizoen van Feyenoord nog zeer succesvol had kunnen worden, als het door de coronacrisis voorlopig niet was stil gelegd. De voormalig trainer van de Rotterdammers genoot van de opmars die de club kende in de laatste maanden. "Het afbreken van het seizoen is zonde voor Feyenoord." Los van het nog wordt hervat, is 'de flow' in elk geval voor even doorbroken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen