'Van der Sar staat achter mening Overmars': zijn actie was 'gênant'

5 april 2020, 23:19   Bijgewerkt: 6 april 2020, 16:10

De actie van Marc Overmars om vooruitlopend op het statement van de Eredivisie-clubs te roepen dat Ajax wil dat er niet verder gevoetbald wordt dit seizoen, heeft veel stof doen opwaaien. Zeker ook omdat Edwin van der Sar een dubbele pet op heeft: zijn naam stond namelijk onder een gezamenlijke brief van de UEFA en  European Club Association (ECA), dat juist pleit voor mogelijk wel doorspelen. Van de ECA is Van der Sar vice-voorzitter. Maar de directeur zou achter de woorden van Overmars staan.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Volgens de ochtendkrant kwamen de woorden van Overmars vanuit de gehele Ajax-directie, waarvan Van der Sar natuurlijk ook deel uitmaakt. Niet veel later stond de naam van de voormalig keeper echter onder het statement van de European Club Association (ECA), waardoor hij duidelijk een dubbele pet op heeft. Dat Ajax openlijk en in [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365732/ajax-wil-dat-eredivisie-stopt-knvb-verschuilt-zich-achter-uefa/,_blank,niet mis te verstane woorden] afstand nam van het idee om na 30 juni verder te spelen, zorgde voor wrevel bij de andere Eredivisie-clubs, vanwege de timing en toon van het interview.

Lees ook: 'Hevig statement Ajax zorgt voor wrevel bij andere clubs'

Vrijdagavond werd door Valentijn Driessen in Veronica Inside zelfs vermeld dat de actie ook bij mede clubs voor veel boosheid had gezorgd. Feyenoord – dat nog met eigen berichtgeving kwam daags na het interview – zou bij de dagelijkse call niet eens zijn opkomen dagen vanwege de boosheid op Overmars.

Actie Overmars 'gênant'

Eerder al stelden onder andere Wim Kieft en Pierre van Hooijdonk vraagtekens bij de actie van Overmars, die het vooral eigen gewin zou hebben gedaan. Zondagavond kwam Kees Jansma in dat rijtje, hij noemde de actie gênant tegenover de NOS. "Ongeveer heel Nederland volgt de overheid en het RIVM. En wat denk je: uitgerekend de voetballerij heeft daar maling aan. De een zegt doorgaan, de ander zegt stoppen. Overmars gaat tegen de afspraak in om in elk geval tot dinsdag, als de KNVB overlegt over de voortgang van de competitie, niet als club een eigen mening naar buiten te brengen", had hij geen goed woord over voor de actie van de voormalig international. Jansma denkt dat Overmars het interview ook deed vanwege het eigenbelang, aangezien Ajax in de huidige stand kampioen is en de Champions League ingaat. 

Jansma geeft daarbij ook aan dat de dubbelrol van Van der Sar twijfelachtig is, zeker als hij op de hoogte was van Overmars' interview. "De brief van het ECA staat nogal haaks op wat een belangrijke medewerker van hem heeft losgelaten", stelt de journalist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen