Gio in China: "Ik kijk bezorgd hoe virus zich in Europa verspreidt"

6 april 2020, 07:37

Giovanni van Bronckhorst is weer terug in China en dat lijkt op dit moment een betere plek dan Europa. De trainer van Guangzhou R&F ervaart van dicht bij hoe de Chinezen langzaam de draad weer oppakken. Eerst maakten Gio's dierbaren zich zorgen over hem, nu is het andersom. "Ik kijk bezorgd hoe het virus zich in Europa verspreidt", zegt de oud-trainer van Feyenoord.

"Gelukkig is mijn familie gezond, maar dat kunnen we niet van iedereen zeggen", zegt Van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad. De oefenmeester staat al ruim drie maanden aan het roer bij Guangzhou, maar wacht dankzij het coronavirus nog steeds op zijn debuut. "In China is hopelijk de laatste fase ingegaan. In Europa is er volop stress over hoe en wanneer de competities nog uit te spelen. Dat is hier anders, we moeten nog aan het seizoen beginnen. Dat neemt die druk weg. Een week later of twee weken later starten is geen onoverkomelijk probleem."

Lees ook: Van Bronckhorst: "Afbreken van seizoen is zonde voor Feyenoord"

Van Bronckhorst is met zijn Chinese club in voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Er is wel een probleem, want als je naar alle clubs kijkt, ontbreken er zo'n 35 spelers. Die moeten wachten tot ze China weer in mogen", geeft hij aan. "De onzekerheid over de datum dat alles weer begint is wel lastig voor een trainer. Normaal heb je een voorbereiding van een week of zeven en weet je wanneer de eerste wedstrijd is. Dat is nu nog maar afwachten. Maar alles in het juiste perspectief hè, het stelt niets voor vergeleken met de problemen die de wereld nu heeft. We hebben een lesje gekregen in hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen