Büttner: "Een verwachting van 240.000 doden kan ik niet bevatten"

6 april 2020, 09:22   Bijgewerkt: 6 april 2020, 10:02

Alexander Büttner (op archiefbeeld voor Vitesse) gruwelt van de corona-cijfers in de Verenigde Staten. Als speler van het Amerikaanse New England Revolution zit hij middenin de brandhaard. "Een verwachting tot 240.000 doden, ik kan dat absoluut niet bevatten", zegt de oud-speler van Vitesse.

"Het lijkt hier veel erger dan in Europa. Maar dit is zo'n immens land. Wij gaan met het vliegtuig naar uitwedstrijden. Zitten we uren in de lucht. Dat maakt de cijfers ook onvergelijkbaar met Nederland", vertelt Büttner aan de Gelderlander. Zijn woonplaats Boston is echter voorlopig veilig. "Ik hoor overal over corona, maar in mijn omgeving, ook in het appartementencomplex hier, heb ik nog niks vernomen van besmettingen. Ik hoop dat iedereen zijn gezondheid behoudt. Ik maak daarbij een diepe buiging voor al die hulpverleners, al dat ziekenhuispersoneel, dat dag in, dag uit zwoegt voor het leven van een ander. Dat is zeer indrukwekkend allemaal."

Büttner is niet alleen in de Verenigde Staten. Hij heeft gezelschap van zijn moeder en zijn vriendin. Ook de Playstation biedt afleiding. "Ik speel Fortnite en Call of Duty met Bryan Linssen en Thomas Buitink. Hartstikke leuk. En zo komen we de tijd ook goed door. In Amerika zit ik op de Playstation met Maikel van der Werff. Die voetbalt hier ook, hè. Bij Cincinnati. Verder hang ik veel aan de telefoon. Met Linssen, bijvoorbeeld. En met Naffie (Foor, red.) heb ik echt dagelijks contact. Die zit in de zandbak, de Emiraten. Ja, dat is even een totaal andere wereld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen