Internationals, KNVB en ING storten 11 miljoen in noodpakket

6 april 2020, 13:13   Bijgewerkt: 6 april 2020, 14:04

Oranje-internationals, de KNVB en hoofdsponsor ING pompen gezamenlijk elf miljoen euro in een steunpakket voor de club.  Het geld van de internationals (Nederlands elftal, OranjeLeeuwinnen en Jong Oranje) en de ING gaat naar het amateurvoetbal, de KNVB steunt beide sectoren.

De KNVB laat weten dat het om een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen gaat. In een verklaring staat het volgende: 'De coronacrisis heeft impact op het hele maatschappelijke leven en daarmee ook op het voetbal. Het is voorlopig niet mogelijk om wedstrijden te spelen of te trainen. Door niet te spelen drogen de inkomsten van de voetbalclubs snel op terwijl de meeste vaste lasten doorlopen. Hiermee dreigen clubs in financieel zwaar weer te komen. Om de financiële consequenties van de crisis voor clubs enigszins te beperken, is het steunpakket van de Oranjespelers, ING en KNVB opgezet.'

Van Dijk: "Juist nu heeft amateurvoetbal steun nodig"

Betaald voetbal

Betaaldvoetbalclubs krijgen versneld middelen beschikbaar. Bovendien schort de KNVB aflossingen van openstaande leningen die sommige clubs hebben met een half jaar op. Tevens doet de bond een beroep op de eigen reserves van de sectie betaald voetbal om de clubs te ondersteuenen. 'Daarbij verwacht de KNVB op dit vlak ook onderlinge solidariteit bij de clubs, van de kleinste betaaldvoetbalorganisaties tot de clubs die Europees voetbal spelen. Voor sterke en aantrekkelijke Nederlandse betaaldvoetbalcompetities zijn alle clubs hard nodig', wordt benadrukt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen