Van Dijk: "Juist nu heeft amateurvoetbal steun nodig"

6 april 2020, 14:03

De Oranje-spelers leveren ook hun bijdrage aan het financiële steunpakket voor het Nederlandse voetbal. De donaties van het Nederlands elftal, de Leeuwinnen en Jong Oranje komen ten goede aan het amateurvoetbal. "Wij zijn blij dat we in deze moeilijke tijd iets terug kunnen doen. Zodat ook de voetballer van nu een mooie toekomst kan hebben", aldus Virgil van Dijk.

"We voetballen over de hele wereld in de mooiste stadions. De grootste wedstrijden en de beste competities. Maar je vergeet nooit waar je bent begonnen. Onze oude amateurclubs. Daar liggen allemaal prachtige herinneringen. Juist nu heeft amateurvoetbal steuntje in de rug nodig", reageert Van Dijk via de officiële kanalen van de KNVB.

Lees meer: internationals

Als aanvoerder van Jong Oranje sluit Teun Koopmeiners zich aan bij Van Dijk. "In deze moeilijke tijd, zonder voetbal en waarin voetbal ook maar een bijzaak is, zijn er veel amateurclubs die het financieel zwaar hebben. Ook vanuit Jong Oranje willen we deze clubs graag ondersteunen om ze door deze lastige periode te helpen. We hopen dat onze bijdrage helpt en dat we snel weer allemaal gezond op het voetbalveld kunnen staan."

Oranjevrouwen-aanvoerster Sari van Veenendaal voegt daaraan toe: "Onze yell vóór de interlands is: samen sterk Oranjeleeuwinnen. Nu het er buiten het veld op aan komt, ben ik blij dat ook wij ons steentje kunnen bijdragen en we letterlijk samen sterk kunnen staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen