Frenkie de Jong vond Bergwijn 'lastigste' tegenstander ooit

6 april 2020, 23:12

Frenkie de Jong speelt weliswaar al ruim een half jaar bij FC Barcelona, toch vindt de middenvelder Steven Bergwijn vooralsnog de meest moeilijke tegenstander tegen wie hij gespeeld heeft. De voormalig Ajacied noemt zijn oude ploeggenoot namelijk als lastigste opponent tegen wie hij gespeeld heeft.

Dat deed hij op het clubkanaal van de Catalanen. Hij vond het wel een lastige vraag. "Want je speelt in een wedstrijd natuurlijk niet alleen tegen één speler. Maar bij Ajax speelde ik een keer als centrale verdediger tegen PSV. Steven Bergwijn was die wedstrijd denk ik de moeilijkste tegenstander voor mij waartegen ik gespeeld heb", vertelde De Jong. Dat duel tegen de Eindhovenaren betekende ook een beetje de grote doorbraak van de Ajacied, die als inschuivende verdediger heel veel indruk maakte.

Lees ook: Heel veel lof voor De Jong: "Betere versie van Beckenbauer"

Verder werd de international van Nederland gevraagd naar wat hij vond van zijn eerste half jaar bij FC Barcelona. "Het was niet slecht, ik speel veel en daar ben ik heel blij mee in zijn eerste jaar", noemde hij als duidelijk pluspunt. Toch is hij ook kritisch en weet dat hij beter kan en moet. "Sommige wedstrijden waren goed, anderen minder. Ik kan beter dan ik tot dusver heb laten zien. Dus ik ben wel tevreden, maar ook niet helemaal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen