La Liga schiet in beste scenario eind mei in gang

7 april 2020, 14:00

In Spanje is de schade door het coronavirus enorm, maar toch moet de leiding van de Spaanse bond tegelijkertijd ook beslissen over La Liga. De competitie ligt net als de andere competities stil en kan in het beste scenario eind mei weer beginnen. Dat heeft voorzitter Javier Tebas dinsdag laten weten.

Sinds begin maart ligt de competitie stil en tot 26 april zal er ook niet getraind worden. Tot die datum mogen activiteiten als trainingen namelijk niet plaatsvinden. Tebas weet dat er miljoenen verloren gaan als er helemaal niet meer gevoetbald wordt in dit seizoen. "In het meest optimistische scenario beginnen ew op 28 mei weer, maar we kunnen er nu geen datum op plakken. Dat horen we dan wel van de autoriteiten. Uiteraard moeten de teams eerst trainen voordat er weer wedstrijden kunnen komen." Tebas geeft aan dat het ook heel goed pas juni kan worden voordat er weer gespeeld wordt. 

Het is een optie dat er achter gesloten deuren gespeeld gaat worden, zegt Tebas. "Als we helemaal niet meer spelen, kan de schade naar een miljard euro oplopen. Doen we het achter gesloten deuren, dan kan de schade 300 miljoen euro zijn. Zelfs als we wel met fans kunnen spelen, zal de schade heel groot zijn voor de Spaanse clubs."

Lees ook: Voorstel Casillas afgeschoten door La Liga-baas Tebas

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen