Burgemeester Eindhoven wil niet dat PSV seizoen in juni hervat

7 april 2020, 20:03   Bijgewerkt: 8 april 2020, 07:44

De KNVB heeft er een probleem bij in de wens om het seizoen te voltooien. John Jorritsma, de burgemeester van Eindhoven, wil niet dat PSV in juni weer gaat voetballen. Binnen de KNVB leeft de hoop halverwege juni te hervatten, onder voorwaarde dat de autoriteiten de seinen op groen zetten.

Als de lokale veiligheidsdriehoek niet akkoord gaat, kan er sowieso niet gevoetbald worden. "Supporters mogen dan niet het stadion in. Die gaan samenscholen in de stad en dan bereik je precies datgene wat je niet wil", zegt Jorritsma tegen Omroep Brabant. "Ik denk niet dat ik er alleen in sta, maar dat al mijn collega's van de veiligheidsregio daar unaniem achter staan."

Rutte: "Terug naar normaal een zaak van lange adem"

PSV riep vorige week al op het seizoen te beëindigen. Echter legde de KNVB deze wens naast zich neer. De bond sprak vandaag (dinsdag) met de clubs en liet weten halverwege juni te willen hervatten. Het scenario waarin de stekker uit het seizoen gaat, werd niet besproken. Met de woorden van Jorritsma lijkt dat juist wel weer een stuk realistischer te worden.

Lees meer: ondanks oproep Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen