Gudde: Ajax verklaart zich solidair aan uitspelen seizoen

7 april 2020, 21:47   Bijgewerkt: 8 april 2020, 08:09

Volgens Eric Gudde staat Ajax achter de uitwerking voor het voltooien van dit seizoen. De Amsterdammers lieten vorige week nog héél duidelijk weten deze jaargang te willen beëindigen. Ondanks de wens van Ajax en ook PSV en AZ, houdt de KNVB vast aan het tegenovergestelde.

De KNVB en de competities spraken vandaag (dinsdag) met de clubs. "Het woord solidariteit is een behoorlijk aantal keren gevallen", zegt Gudde, directeur betaald voetbal, tegen de NOS. "De mensen van Ajax hebben vandaag de duidelijke vraag gekregen: hoe staan jullie er nu in? Vervolgens hebben zij gezegd dat ze vorige week een negatief advies hebben gegeven, maar dat ze zich solidair verklaren als scenario 2 uitgewerkt en uitgevoerd kan worden als de veiligheid is gewaarborgd."

Het scenario om de stekker uit het seizoen te trekken, werd ook niet besproken. Wel kregen de clubs te horen dat de KNVB hoopt halverwege juni te kunnen hervatten. Gudde: "Vanaf 11 maart hebben we als KNVB een hele duidelijke strategie en scenario's. Er zijn onderweg dingen gebeurd, die heb je liever niet. Vandaag hebben we geprobeerd iets dichter bij elkaar te komen en nadrukkelijk de afspraak gemaakt om met één mond te spreken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen