AZ initieert solidariteitsfonds voor clubs in problemen

7 april 2020, 22:13

AZ is voorstander van een solidariteitsfonds voor clubs die door toedoen van het coronvirus in financiële nood verkeren. De Alkmaarders zien graag dat Nederlandse clubs in Europa fors bijdragen aan dit noodfonds, weet Voetbal International. AZ legde dit vorige week voor aan de KNVB en heeft dit dinsdag ook aan de orde gebracht tijdens het overleg met alle clubs.

De Nederlandse club(s) in de groepsfase van de Champions League moeten volgens het plan van AZ  25 procent van de inkomsten doneren. Voor vertegenwoordigers in het hoofdtoernooi in de Europa League ligt dit percentage op 15 procent. Mits clubs akkoord gaan, moeten deze centen opgeteld worden bij het fonds van 11 miljoen euro dat de KNVB, de ING en de internationals gaan optuigen.

VI voegt eraan toe dat dit voorstel van AZ losstaat van het al dan niet afronden van dit seizoen. AZ ziet het liefst dat de stekker uit dit seizoen wordt getrokken. Echter houdt de KNVB vast aan de wens om het seizoen af te maken. Gezien de huidige stand zou AZ een van de donateurs worden van het fonds.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen