Profs 9,2 miljard euro minder waard door coronacrisis

8 april 2020, 11:29

De coronacrisis heeft verstrekkende gevolgen voor de voetbalwereld, zo ook voor de waarde van spelers. Volgens De Volkskrant, dat zich baseert op cijfers van Transfermarkt.com, zijn profvoetballers nu 9,2 miljard euro minder dan voor de crisis uitbrak. Gewoonlijk bepaalt de site de waarde per speler, maar nu wordt een algehele afwaardering doorgevoerd.

Spelers die geboren zijn vóór 1998 zijn nu 20 procent minder waard dan voor de coronacrisis. Spelers geboren ná 1998, verliezen 10 procent aan marktwaarde. "Veel clubs kunnen met moeite het hoofd boven water houden en zitten in grote onzekerheid", aldus Matthias Seidel van Transfermarkt. "Dat heeft zijn effect op het transferbeleid van veel clubs. Het is op dit moment lastig voor te stellen dat de stijgende lijn met steeds hogere transferprijzen ook na de crisis doorzet. Hoewel er nog steeds uitschieters zullen zijn, verwachten we dat er over het algemeen minder geld betaald gaat worden voor spelers."

In absolute getallen wordt van de Nederlandse clubs Ajax het hardst geraakt door de crisis. De Amsterdammers leveren liefst 79 miljoen euro aan transferwaarde in. Zo is Donny van de Beek niet meer 55 miljoen euro, maar 44 miljoen euro waard. PSV (25 miljoen euro) en Feyenoord (15,5 miljoen euro) hebben eveneens te maken met een flinke afwaardering van de selectie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen