Manders: "We laten ons niet gijzelen of onder druk zetten"

8 april 2020, 11:30

De UEFA bepaalt niet of het Eredivisie- en Eerste Divisie-seizoen uitgespeeld wordt. Dat benadrukt Eredivisie CV-directeur Mattijs Manders in een onderhoud met de NOS. "We laten ons niet gijzelen of onder druk zetten. Als Nederlands betaald voetbal nemen we onze eigen beslissing", verduidelijkt hij.

De UEFA wil niet dat nationale bonden hun competities stopzetten, zoals waarschijnlijk in België zal gebeuren. De KNVB heeft wel de intentie om het seizoen af te maken, al is het nog maar de vraag of dat gaat lukken. "Als wij vinden dat wij het besluit moeten nemen om te stoppen, dan nemen we dat besluit. Daar zullen we best overleg over hebben met instanties, maar uiteindelijk gaat niemand voor het Nederlandse voetbal bepalen dat wij moeten voetballen in een onveilige situatie", trekt Manders fel van leer.

Als in overleg met de overheid en het RIVM blijkt dat het seizoen afmaken niet haalbaar is, zal het seizoen worden beëindigd. "Wat de gevolgen ook zijn. Ik denk dat ieder land dat doet. De UEFA heeft echt niet de behoefte en intentie om landen te sanctioneren die kiezen voor veiligheid van volk. UEFA wil dat er gevoetbald, wij ook, maar wel onder dezelfde voorwaarden: dat het veilig gebeurt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen