Sporting Lokeren krijgt geen licentie, maar gaat in beroep

8 april 2020, 14:52

Sporting Lokeren krijgt geen licentie voor volgend seizoen, heeft voorzitter Louis de Vries bij Sporza en Het Laatste Nieuws te kennen gegeven. De club gaat bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) in beroep om alsnog een licentie te bemachtigen. Achter de schermen voert de noodlijdende club ondertussen onderhandelingen met overnamekandidaten.

Derhalve ziet De Vries nog altijd licht aan het einde van de tunnel. "Mocht ik de moed al opgegeven hebben, wat anderen misschien al lang zouden hebben gedaan, dan gingen we niet naar het BAS. Maar nu dus wel, want we zijn volop bezig met een oplossing te vinden", zegt hij bij Sporza. "Ik hoop nog altijd op een goede afloop in deze hele affaire. En daar werken we keihard aan. Nog altijd. Momenteel voer ik gesprekken met mensen uit het buitenland. Meer kan ik daarover nog niet zeggen. Discretie is aan de orde."

Lokeren, dat uitkomt op het tweede Belgische niveau, heeft grote financiële problemen. De club had voor 23 maart vier à vijf miljoen euro nodig, maar kreeg dankzij de coronacrisis meer tijd om om bankroet te voorkomen. Lokeren wordt sinds november door Stijn Vreven getraind. Guus Hupperts staat ook onder contract bij de Belgische club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen