Sierhuis over zelfmoord clubarts: "Het was een hele grote shock"

8 april 2020, 15:52

Kaj Sierhuis is geschokt door het overlijden van Bernard Gonzalez, de clubarts van Stade Reims. Gonzalez pleegde zelfmoord nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Bij de 21-jarige spits is het nieuws hard binnengekomen. "Het was een hele grote shock", vertelt hij aan VTBL.

Volgens de voormalige speler van Ajax en FC Groningen is iedereen bij Stade Reims enorm geschrokken. "Het was een ontzettend vriendelijke man die eigenlijk altijd goedlachs was. Je zag aan niets dat hij mogelijk niet gelukkig was in het leven", vertelt hij. "Hij was enorm goed voor de spelers en we konden altijd bij hem terecht. Ik had veel met hem te maken, omdat ik geblesseerd was. Hij leidde mijn revalidatie. Ik kwam dagelijks bij hem langs voor testjes en dergelijke. Ik kende hem pas twee maanden, maar in die maanden dat ik hem heb leren kennen was het een fantastische man."

Omdat Sierhuis in zelfisolatie zit, weet hij niet hoe zijn teamgenoten het verlies verwerken. "We zien elkaar af en toe via videomeetings, als we gaan trainen bijvoorbeeld. Maar daar is het lastig te zien hoe het met hen gaat en wat het voor effect op ze heeft. Ik denk dat het hard is ingeslagen, maar op wie het meeste, en in welke mate is lastig te zeggen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen