Burgemeester van Groningen schaart zich niet achter Jorritsma

8 april 2020 – Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven was zeer uitgesproken over een eventuele hervatting van de Eredivisie en zei dat hij er niets voor voelt om duels te laten afwerken. Hij staat niet toe dat er op 1 juni weer getraind gaat worden door PSV. "Wat de KNVB ook wil, het gebeurt niet", sprak hij klare taal. Burgemeester Koen Schuiling van Groningen is minder uitgesproken.

Burgemeester van Groningen schaart zich niet achter Jorritsma

Hij reageert bij RTV Noord op de teksten van Jorritsma en wil nog geen statement innemen over het doorgaan van betaald voetbal. "Het is te voorbarig om dat te doen", vertelt hij. "Ik begrijp de gevoelens van mijn collega in Eindhoven niet. Iedere speculatie voedt de geruchten en de onrust neemt erdoor toe. We hebben nu echt wat anders te doen", vindt de burgervader.

Wat volgens Schuiling belangrijk is, is dat de voetbalclubs met één mond gaan praten. "De solidariteit die in onze samenleving geldt, geldt ook voor de voetbalclubs. Welke maatregel de KNVB ook neemt voor na 1 juni: de onderlinge solidariteit moet blijven."

Eredivisie

gerelateerd