'Nederlandse burgmeesters staan negatief in uitspelen'

9 april 2020 – Veel burgmeesters in Nederland hebben zich aangesloten bij de woorden van Jorrit Jorritsma. De Eindhovense burgemeester liet weten dat het uitspelen van de Eredivisie in Eindhoven in elk geval absoluut geen optie is en staat daar niet alleen in. Eerder al sloot Paul Depla (Breda) zich aan bij zijn woorden en hij bevestigt dat hij ook namens de andere gemeentes spreekt. "Ik heb namens de gemeenten bij de KNVB aangegeven: denk alvast na over de competitie van volgend jaar."

'Nederlandse burgmeesters staan negatief in uitspelen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelt Depla tegenover De Telegraaf. "Wij hebben gezegd tegen de KNVB: richt je ook op het feit dat zo'n virus de hele competitie opnieuw op z'n kop kan zetten. Het is nog maar zeer de vraag of het virus straks definitief weg is", legt hij zijn standpunt uit. "Iedereen moet klaar zijn voor een stap vooruit als we het coronavirus langzaam onder controle krijgen. Ik hoop dat we snel weer naar het voetbal kunnen en de kroegeigenaren de deuren weer kunnen openen, want dat betekent dat het veilig is."

Lees ookBurgemeester Eindhoven: "Wat de KNVB ook wil, het gebeurt niet" 

Volgens hem is de weg daar naar toe nog wel erg lang en willen de burgmeesters zeker niet dat de voetballerij een status aparte krijgt. Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, geeft aan dat de politie-inzet een moeilijk item kan worden, terwijl ook Nol Kleijngeld (Waalwijk) negatief tegenover zomervoetbal staat. Tjeerd van der Zwan (Heerenveen) volgt het voorbeeld van Koen Schuiling (Groningen) en geeft aan het nog te vroeg te vinden om een definitief oordeel te vellen. In alle gevallen zal de gezondheid echter voorop staan en staan de burgemeesters dus zeker niet te springen om de Eredivisie-duels te faciliteren.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd