Southampton-spelers leveren als eerste PL-club deel salaris in

9 april 2020, 10:58

Southampton heeft de Premier League-clubs het goede voorbeeld gegeven: de nummer dertien van de Engelse competitie heeft een overeenkomst bereikt met de spelers en technische staf over het gedeeltelijk inleveren van salaris voor de maanden april, mei en juni. Met dat budget kan de toekomst van de club voorlopig gewaarborgd worden.

Dat schrijft Southampton op het clubkanaal. Mede daarom hoeft het vooralsnog geen gebruik te maken van de regeling die de overheid heeft aangeboden bij Britse bedrijven die fors getroffen worden. Desondanks blijft het clubpersoneel in elk geval tot 30 juni gewoon in dienst en blijven honderd procent van hun loon ontvangen. Eerder maakten Tottenham Hotspur en Liverpool wel al gebruik van die regeling, al kwamen The Reds na veel kritiek terug op hun besluit. De Spurs deden dat nog niet, maar [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365931/druk-op-tottenham-om-ook-geen-beroep-toen-op-fonds/,_blank,staan ook onder druk om overstag te gaan].

Lees ookPL-clubs eensgezind: 'salaris inleveren en uitspelen'

In Engeland zijn er veel overleggen geweest om een akkoord te bereiken om collectief salaris in te leveren, maar een overeenkomst zoals in Italië werd er nog niet gevonden. Spelers individueel deden wel al diverse gunsten en ook werd er door de aanvoerders een fonds opgericht om de zorg te ondersteunen, maar dat de spelers en staf gezamenlijk tijdelijk salaris inleveren, gebeurde nog niet in de Premier League. De verwachting is dat andere clubs snel het voorbeeld volgen en een overeenkomst zullen presenteren, zolang dat collectief nog niet lukt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen