Rummenigge: "Doorspelen voor financiële en sportieve belang"

9 april 2020, 11:44   Bijgewerkt: 9 april 2020, 11:49

Bayern München-directeur Karl-Heinz Rummenigge vindt dat de seizoenen in de topcompetities uitgespeeld moeten worden. Volgens de CEO zijn de belangen op sportief én financieel gebied te groot om te definitief stoppen. Volgens hem moet het voetbal dan ook worden hervat. Eerder kwam al naar buiten dat het de topcompetities opgeteld miljarden euro's kost als de bal niet meer gaat rollen. 

Dat vertelt hij tegenover Corriere dello Sport. "We moeten om twee redenen doorvoetballen, het sportieve belang en het financiële. Sportief gezien moet er een kampioen komen, degradaties plaatsvinden en de Europese tickets worden verdeeld. Economisch gezien omdat de tv-gelden van extreem belang zijn voor de voetbalclubs om te overleven."

Lees ook: Bundesliga gaat gewoon door: "Het heeft ook met geld te maken"

Eerder kwam naar buiten dat veel clubs in de hoogste twee afdelingen het financieel heel moeilijk hebben en nog dit seizoen in de problemen komen als er niet meer gevoetbald wordt. Dat is deels eigen schuld, vindt Rummenigge, omdat de clubs in zijn ogen boven hun stand hebben geleefd. "De kosten zijn maar blijven toenemen en de clubs hebben alle risico genomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen