Hiddink zou niet doorspelen: "Geld mag geen groot argument zijn"

9 april 2020, 12:50

Guus Hiddink zou het onverstandig vinden als er dit seizoen nog wordt doorgevoetbald. Volgens hem staat de volksgezondheid bovenaan en komt het voetbal pas veel later. "De competitie nog afmaken is niet aan de orde als je het mij vraagt. Zonder toeschouwers spelen is toch ook niks? En geld mag hier geen groot argument zijn."

Dat vertelt hij tegenover Omroep Gelderland. "Er zijn zoveel mensen die lijden en overlijden. Dan komt voetbal ergens op de vijfde of achtste plek", vindt Hiddink. "Dus laten we het beperken tot een pleintje op ruime afstand van elkaar. Het gaat nu om de gezondheid. We moeten met elkaar zorgen dat we dit zo gauw mogelijk onder controle krijgen."

Volgens Hiddink betekent dat niet dat je helemaal niet kunt bewegen buitenshuis. "Het draait allemaal om respect en hoe je in deze moeilijke situatie met elkaar omgaat. Als jij dat respect naar mij toont en ik naar jou en iedereen zich dus aan de afspraken houdt, dan moet het kunnen. Waarom zou je dan niet ook buiten huis kunnen bewegen?", aldus de 73-jarige coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen