UEFA: intentie om vast te houden aan speelsteden EK

9 april 2020, 21:10

De UEFA heeft aan Sky Sports bevestigd dat het de intentie heeft om voor het uitgestelde EK dezelfde speelsteden aan te houden. Met de steden vindt op dit moment overleg plaats of ze ook volgend jaar gastheer kunnen zijn. Buitenlandse media meldden deze week dat Rome en Bilbao twijfelen om zich weer beschikbaar te stellen.

Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, Londen, München, Rome en St. Petersburg zijn de speelsteden voor het EK. Bij de UEFA gaat men er vooralsnog vanuit dat in die steden volgend jaar van 11 juni tot 11 juli het toernooi wordt gespeeld. "De intentie is om dezelfde speelsteden en hetzelfde speelschema te gebruiken. Het schema is nog niet officieel bevestigd. Daarover voert de UEFA nog overleg met de twaalf speelsteden", aldus een woordvoerder.

Mochten Rome en Bilbao zich terugtrekken, dan wil Rusland de helpende hand toesteken. De Rus Alexei Sorokin, die deel uitmaakt van het uitvoerend comité van de UEFA, heeft laten weten dat in Rusland meer EK-wedstrijden plaats zouden kunnen vinden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen