Jorritsma kwaad op KNVB: "Ze moeten hun mond houden"

10 april 2020, 07:56

De plannen van de KNVB om het seizoen te voltooien zijn John Jorritsma in het verkeerde keelgat geschoten. De burgemeester van Eindhoven benadrukt dat er in zijn stad niet gevoetbald wordt. "De KNVB heeft er zelf voor gezorgd dat ik naar buiten ben getreden", zegt hij.

"Ze hadden zich van mij best in stilte mogen beraden op de mogelijkheid om de competitie uit te spelen, maar hebben al met de buitenwereld gedeeld dat ze in juni weer denken aan beginnen. Dat is me in het verkeerde keelgat geschoten en ik ben er ook kwaad om", vervolgt Jorritsma tegen het Eindhovens Dagblad. "Ze moeten hun mond houden, omdat ze nu een maatschappelijke beweging op gang brengen. Dat is ongepast, terwijl we hier in Brabant en ook elders keihard bezig zijn om de samenleving overeind te houden."

Lees ook: 'Nederlandse burgmeesters staan negatief in uitspelen'

Voor Jorritsma waren de berichten vanuit Zeist aanleiding een hele duidelijke streep te trekken. "De samenleving ligt stil . Ik kan het ethisch niet verkopen. Er worden mensen toegezongen bij verpleeghuizen, terwijl opa en oma op een balkonnetje staan. Daar gaat het nu om. Is voetbal dan zo belangrijk dat er een uitzondering moet zijn? Ik vind van niet. (...)  We hebben in Bergamo gezien wat er is gebeurd bij een voetbalwedstrijd. De haard van het virus zat mogelijk bij het voetbal."

Jorritsma vervolgt: "Ik ga het de komende tijd niet voor mijn verantwoordelijkheid nemen om hier in de stad betaald voetbal-activiteiten te laten plaatsvinden. Ook niet zonder publiek. De KNVB mag zich realiseren dat er op dit moment elke dag zo'n honderdvijftig mensen aan het virus overlijden en dat de ic's vol liggen met mensen. Wat is voetbal dan nog?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen