PEC Zwolle vreest steeds meer voor geplande overgang naar gras

10 april 2020, 10:14

PEC Zwolle vreest voor de overgang naar het natuurgras. Het plan was om voor komend seizoen het kunstgrasveld in de ban te doen. Het is niet ondenkbaar dat hier binnen veertien dagen een streep door komt. "Organisatorisch, op het gebied van randvoorwaarden en financieel zijn zaken in een ander daglicht komen te staan door de crisis", aldus algemeen manager Jeroen van Leeuwen.

De Blauwvingers hebben 21 april als deadline om het kunstgras al dan niet voor volgend seizoen te verwijderen. Die dinsdag bepaalt het kabinet wat er gebeurt met de huidige corona-maatregelen. Die zullen hoogstens afgezwakt worden. Wat de regering ook beslist, PEC wil niet tot in mei wachten. "We hebben momenteel te maken met 'dagkoersen', en dat maakt het op onderdelen fragiel", zegt Van Leeuwen tegen De Stentor. "Daardoor komt de transitie naar natuurgras onder de druk te staan, hoe graag wij de overstap ook willen maken. Als wij 13 mei aanhouden om nog een beslissing te moeten nemen, gaan wij het in de tijd niet redden."

Door een punt achter dit seizoen te zetten, zou PEC de planning nog kunnen halen. Maar zelfs dan is het geen zekerheid. "De financiering vanuit de gemeente moet dan ook doorgaan. Daarbij kunnen wij het ons logischerwijs voorstellen, hoe jammer ook, dat de prioriteiten van de gemeente door de coronacrisis elders liggen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen