Veltman: "Niet eenvoudig om elke dag gemotiveerd te trainen"

10 april 2020, 13:10

De ambities van Joël Veltman voor het buitenland staan momenteel op een laag pitje. Nooit maakte de Ajacied er een geheim van eens over de grenzen te willen kijken. Maar daar is hij nu niet mee bezig. "Het belangrijkste voor nu is dat we uit deze crisis komen, daarna zien we wel weer verder", aldus de verdediger.

"Het is een bizarre tijd, voor iedereen. En waar we kunnen, proberen wij als spelers wat te betekenen voor de mensen om ons heen", zegt Veltman op de website van Ajax. "Er zijn veel zorgen, natuurlijk. Veel clubs krijgen het financieel zwaar. Wat de toekomst brengt? De tijd zal het leren, maar ik hoop over een paar jaar te kunnen zeggen dat we juist hebben gehandeld."

Onduidelijk blijft of Veltman dit seizoen nog in actie komt met Ajax. "Ik merk dat het niet eenvoudig is om elke dag gemotiveerd te trainen. We weten niet meer waarvoor we trainen en dat maakt het moeilijk. Op dit moment is het nog onduidelijk of het Eredivisieseizoen wordt uitgespeeld inderdaad. Ik vind het ingewikkeld om daar ook echt een mening over te hebben. We moeten vooral luisteren naar wat de artsen en de overheid adviseren, denk ik. Gezondheid gaat voor alles."

De situatie zorgt er wel voor dat de speler van Ajax meer tijd heeft om aan het herstel van zijn knieblessure te werken. "Daarnaast probeer ik veel contact te houden met het team via videobellen, WhatsApp en FIFA. Zelf heb ik het geluk dat ik mijn vrouw en dochter thuis om me heen heb. Voor jongens uit het buitenland, die hun familie niet om zich heen hebben, is het een stuk lastiger. Ik kan nog even langs bij mijn ouders, om op 1,5 meter afstand een praatje te maken en elkaar even écht te zien. Dat is voor sommige jongens uit het team geen optie. We proberen ze wel af te leiden en op te vrolijken. Een potje FIFA spelen samen helpt vaak wel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen