Barça neemt afstand van aantijgingen en bevestigt vertrek

10 april 2020, 15:41   Bijgewerkt: 10 april 2020, 17:24

FC Barcelona is officieel naar buiten getreden over de laatste bestuurlijke ontwikkelingen. De club doet afstand van de aantijgingen van vice-voorzitter Emili Rousaud en bevestigt het vertrek van zes bestuurders, inclusief Rousaud. Daarnaast laten de Catalanen weten dat er een onderzoek loopt naar de zogenaamde Barça-gate.

Rousaud deed gisteren (donderdag) een verhaal uit de doeken over voorzitter Josep Maria Bartomeu. De preses zou Rousau verzocht hebben af te treden. Rousaud zegt onder andere beschuldigd te zijn van lekken naar de media. Dit ontkent Barça stellig. In de verklaring sluit club juridische stappen niet uit.

Na de uitlatingen van Rousau werd bekend dat hij en vijf collega's aftreden. Zij kunnen zich niet vinden in de koers die Barcelona onder Bartomeu vaart. Het zestal is bijvoorbeeld niet te spreken over de Barça-gate, waarin wordt beweerd dat Bartomeu een bedrijf inhuurde om zijn eigen imago op te poetsen en Lionel Messi en anderen zwart te maken. Volgens Barcelona is PriceWaterhouseCoopers bezig met een onafhankelijk onderzoek en kunnen nog geen conclusies worden getrokken. Tot slot voegt de Spaanse kampioen eraan toe dat het vertrek van het zestal een gevolg is van een reorganisatie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen