Kasem: "Ajax sceptisch of Nouri echt zo goed was geworden"

10 april 2020, 17:25

Hoewel Edwin van der Sar er alles aan wil doen om een arbitragezaak tussen Ajax en de familie Nouri te voorkomen, acht Khalid Kasem de kans aannemelijk dat de partijen er samen niet uit zullen komen. "Ik sluit het niet uit, want alle standpunten liggen ver uiteen", aldus Kasem, die namens de familie Nouri spreekt tegenover NU.nl.

In de zomer van 2017 kreeg Nouri tijdens een oefenduel met Werder Bremen een hartstilstand, met blijvende en ernstige hersenschade tot gevolg. Omdat de eerste behandeling op het veld tekortschoot, erkende Ajax een jaar later volledige aansprakelijkheid. Sindsdien lopen de gesprekken over een vergoeding lopen zeer stroef.

Lees ookVan der Sar wil arbitragezaak over zaak Nouri voorkomen

"Ajax voert twee redenen aan om te betwijfelen of 'Appie' ooit Ajax 1 zou hebben gehaald. Ten eerste zijn ze sceptisch of hij echt zo goed was geworden als veel mensen zeggen. Dat heeft de familie veel pijn gedaan", vertelt Kasem. "Ten tweede denkt Ajax dat je met een onderhuidse icd die niet in direct contact met het hart staat - die 'Appie' misschien nodig zou hebben gehad - betaald voetbal wel kan vergeten. Wij vinden dat niet rechtvaardig en zeggen dat hij helemaal niet kansloos was."

Hoewel Kasem stelt dat het niet om geld gaat, is de inzet wel financiële compensatie. "Maar dat komt altijd om de hoek kijken op het moment dat iemand aansprakelijk is voor het verlies in arbeidsvermogen. Dat wordt weliswaar gemeten in een geldbedrag, maar dat is een middel om die aansprakelijkheid uit te drukken. Niet het doel", legt hij uit. "Maar nog belangrijker: de familie wil een rechtvaardige weging van 'Appie'. Dat hij het krediet krijgt dat hij verdient. De moeizame manier waarop Ajax in het verleden is omgegaan met dit dossier heeft niet voor veel vertrouwen gezorgd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen