AS: Real Madrid gaf Militão voorkeur boven De Ligt

10 april 2020, 23:45

Matthijs de Ligt stond vorig seizoen op het lijstje van Real Madrid, meldt AS. De Madrilenen mengden zich echter niet in de strijd om de handtekening van de centrumverdediger, die voor 75 miljoen euro naar Juventus verkaste. Om meerdere redenen besloot De Koninklijke voor Éder Militão te gaan, die voor 25 miljoen euro minder overkwam van FC Porto.

Real Madrid overwoog serieus een poging te wagen voor De Ligt. De Spaanse grootmacht koos echter voor Militão. De Madrilenen onderhouden een goede relatie met FC Porto, waardoor het eenvoudiger was om tot een akkoord te komen. Daarnaast wilde Militão in tegenstelling tot De Ligt al voor de zomerstop met geïnteresseerde partijen in gesprek gaan. Daarnaast was de Ajacied een stuk duurder dan de Braziliaanse verdediger.

Ook dacht men dat Militão beter bij Real Madrid zou passen dan De Ligt. Door zijn fysieke en technische kwaliteiten werd hij gezien als de ideale speler voor De Koninklijke. Naast het feit dat Militão op meerdere positie uit de voeten kan, werd hij ok beschouwd als een snellere speler en een betere opbouwer dan De Ligt.

Tot op heden heeft Militão niet kunnen overtuigen in Madrid. De 22-jarige verdediger moet meestal genoegen nemen met een plek op de bank. Een aantal dagen geleden circuleerde het gerucht dat zaakwaarnemer Mino Raiola hoopt De Ligt komende zomer naar Real Madrid te brengen. Volgens Tuttosport blijft de Oranje-verdediger echter 'honderd procent zeker' bij Juventus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen