Gisteren gemist: Dalglish heeft corona, PSV lijft Oppegard in

11 april 2020, 00:30   Bijgewerkt: 10 april 2020, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 10 april.

Liverpool-icoon Dalglish (69) besmet met coronavirus

Sir Kenny Dalglish (69) is besmet met het coronavirus. Dat heeft zijn familie vrijdagavond gemaakt. Naar omstandigheden gaat het goed met Dalglish, die asymptomatisch is. Dat betekent dat hij geen ziekteverschijnselen vertoont.

PSV lijft Noorse linksback Oppegard (17) definitief in

PSV gaat definitief in zee met Fredrik Oppegard. De zeventienjarige linksback wordt deze zomer overgenomen Valerenga IF. Dit seizoen speelt Oppegard al op huurbasis in Eindhoven. De Noor heeft zijn krabbel gezet onder een contract tot medio 2023.

Kieft haalt in Telegraaf-column uit naar burgemeester Jorritsma

Wim Kieft heeft in zijn column in De Telegraaf geen goed woord over voor John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven. De burgervader heeft de voorbije dagen in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk gemaakt dat er in de zomermaanden niet gevoetbald wordt in zijn gemeente. Daarmee praat hij voor zijn beurt, vindt Kieft.

AS: Real Madrid gaf Militão voorkeur boven De Ligt

Matthijs de Ligt stond vorig seizoen op het lijstje van Real Madrid, meldt AS. De Madrilenen mengden zich echter niet in de strijd om de handtekening van de centrumverdediger, die voor 75 miljoen euro naar Juventus verkaste. Om meerdere redenen besloot De Koninklijke voor Éder Militão te gaan, die voor 25 miljoen euro minder overkwam van FC Porto.

Lockdown Italië verlengd: voorlopig nog geen Serie A-voetbal

Italië verlengt de landelijke lockdown tot 3 mei. Dat heeft premier Giuseppe Conte vrijdagavond bekendgemaakt. Gevolg van het besluit is dat de Serie A-clubs de training voorlopig nog niet kunnen hervatten.

Infantino: "Pas weer voetballen als het honderd procent veilig is"

Gezondheid staat boven alles, competities moeten niet te snel worden hervat. Dat is de kern van de boodschap die FIFA-voorzitter Gianni Infantino naar alle aangesloten voetbalbonden heeft gestuurd. "Geen wedstrijd of competitie is het waard om een mensenleven te riskeren", aldus de Zwitser.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen