Streep door International Champions Cup en mogelijk debuut Ajax

11 april 2020, 08:55

De corona-uitbraak heeft een streep gezet door het prestigieuze toernooi de International Champions Cup. Elke zomer wordt het evenement gehouden, maar omdat alle Europese voetbalcompetities uitlopen of worden stilgelegd, gaat er door deze editie een streep. Deze jaargang had het debuut van Ajax kunnen zijn op het oefenbal.

Dat heeft de organisatie laten weten. Door het uitlopen van de nationale competitie en mogelijk de Europa- en Champions League tot wel augustus, lijkt het de organisatie onhaalbaar om het evenement doorgang te laten vinden. Een deelnemersveld voor de komende editie was overigens nog niet bekend gemaakt.

De International Champions Cup, dat in de zomer als voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt gehouden op verschillende continenten, werd vorig jaar gewonnen door Benfica en in het verleden eerder al door FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur, Manchester United en Real Madrid. Ajax had mogelijk kunnen debuteren: de Amsterdammers zijn al vaker gevraagd, maar door de voorrondes van de Champions League nooit kunnen ingaan op die uitnodiging. Als het dit seizoen kampioen geworden was, had het met een rechtstreeks CL-ticket kunnen deelnemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen