Slot: ook bij geen AZ-prijs, is het geen weggegooid jaar

11 april 2020, 09:14

AZ-trainer Arne Slot zou het geen verloren seizoen vinden als zijn ploeg naast de landstitel grijpt door de uitbraak van het coronavirus. De oefenmeester vindt zeker dat zijn elftal mooie dingen heeft laten zien, met of zonder prijs. "Als men later zegt: 'AZ speelde toen echt fantastisch voetbal' dan is het voor mij zéker geen weggegooid jaar."

Dat vertelt hij tegenover de Volkskrant over de mogelijke scenario's van de afloop van de huidige jaargang in de Eredivisie. AZ staat gezamenlijk aan kop met Ajax, maar als er niet meer gevoetbald wordt, is een landstitel door een minder doelsaldo uitgesloten. "Mocht het niet verder gaan, dan blijft dit seizoen lijkt mij sowieso in ieders herinnering", weet Slot. "Prijzen worden ieder seizoen uitgereikt, maar zelfs sommige Champions League-winnaars vergeet je direct, omdat het voetbal niet boeide."

Ondanks het vertrek van sterkhouders Guus Til en Adam Maher kende AZ een uitstekend seizoen. "Alleen de bekeruitschakeling tegen NAC is een smetje. Maar over het geheel gezien had ik vooraf al voor een iets minder rooskleurig scenario getekend", vertelt de trainer, die daarbij de plaatsing voor de groepsfase van de Europa League als een van de cruciale momenten noemt.

"Ik weet hoe afhankelijk je bent van dingen die net goed moeten vallen. Pas in de laatste minuut kwalificeerden we ons voor de groepsfase van de Europa League via een doelpunt van Stengs tegen Antwerp, dat al twee rode kaarten had gekregen. Daardoor heb je qua resultaat een kickstart van het seizoen. Gaat die bal op de paal kan dat enorme gevolgen hebben", aldus Slot. "Misschien zelfs voor je carrière."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen