Van Wonderen in andere startsituatie bij Go Ahead door corona

11 april 2020, 10:29

Kees van Wonderen begint volgend seizoen aan zijn eerste avontuur als hoofdtrainer, maar door de coronacrisis wordt zijn karwei opeens compleet anders. "Mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen lag uiteraard compleet overhoop", zei de coach, die vlak voor de coronastop zijn handtekening zette bij Go Ahead Eagles.

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. "Ik zie spelers niet live in actie. Dat betreft de huidige selectie van Eagles, maar ook potentiële versterkingen. Scouten zonder wedstrijden kan niet", legt Van Wonderen - die overigens wel duidelijk maakte dat er grotere problemen zijn momenteel - een van de problemen uit. "Maar er zijn prachtige computersystemen in het voetbal. Databanken met beelden van honderdduizenden spelers."

Lees ookGo Ahead Eagles zegt álle aflopende contracten op

Van Wonderen zal flink wat beelden moeten bekijken, want bij Go Ahead Eagles zijn alle aflopende contracten opgezegd, waardoor het zeer onzeker is hoe de selectie er volgend jaar uitziet. Of er geld is om versterkingen te halen, is evenmin bekend. "Dat is nu eenmaal de realiteit", aldus Van Wonderen, die weet dat iedereen het moeilijk heeft. "Voor de supporters en de spelers, op financieel terrein en in sportief opzicht. Gaan we dit seizoen nog afmaken? En wanneer begint dan het nieuwe seizoen? We zetten nu, met zijn allen bij Go Ahead, een voorzichtige koers uit." In de weg lopen voor de huidige technische staf wil hij echter ook niet. "Het is werken op de achtergrond. Flexibel zijn is dan noodzaak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen