Gullit: "Waarom mogen clubs niet proberen schade te beperken?"

11 april 2020, 11:12

Ruud Gullit vindt de kritiek op de voetballers soms te makkelijk. Dat de grootverdieners veel geld moeten inleveren, is logisch, maar ook zij kunnen door de corona-ontwikkelingen in de problemen komen. "Mensen vergeten vaak dat als je veel verdient, je ook veel vaste uitgaven hebt. Dat is niet zielig ofzo, maar dat betekent wel dat iemand die veel verdient, óók in de financiële problemen kan komen nu."

Dat vertelt Gullit tegenover het Algemeen Dagblad. "Voor voetbalclubs geldt dat net zo. In Engeland hebben ze nu een enorm probleem als het televisiegeld opeens wegvalt. Maar ik begrijp niet dat daar zo triomfantelijk over wordt gedaan", stelt Gullt, die wel begrijpt dat winkeliers en restaurants voorgaan. Maar dat betekent niet dat clubs en voetballers niet in moeilijkheden kunnen komen. 

"Maar waarom mogen voetbalclubs niet proberen hun schade zoveel mogelijk te beperken, zoals een café, een winkel of een groot bedrijf dat ook doet?", vraagt hij zich af. "Als de deskundigen straks zeggen dat er niet gevoetbald mag worden, dan is dat zo. Gezondheid gaat voor natuurlijk. Maar weet jij hoe de wereld er over twee maanden uitziet? Nou, ik niet hoor. In Duitsland zijn ze nu weer voorzichtig aan het trainen. Als de kenners aangeven dat dat kan, wie zijn wij dan? Clubs zoals FC Emmen of NEC proberen nu ook gewoon te overleven hè?", aldus Gullit, die ook zeker benadrukt dat voetbal niet het belangrijkste is van de huidige crisis.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen