Uitgestelde Spelen geen punt voor Spitse: "Denk niet aan stoppen"

11 april 2020, 13:30

Hoewel de Olympische Spelen zijn uitgesteld en ook het EK 2021 met een jaar verplaatst lijkt te worden, verwacht Sherida Spitse gewoon op beide toernooien aanwezig te zijn. De aanvoerster van de Oranje Leeuwinnen wordt komende maand dertig jaar oud, toch denkt ze nog niet aan stoppen. "Ik heb juist het gevoel dat ik ieder jaar fitter word en nog jaren mee kan. Dertig jaar klinkt oud, maar zo voel ik me totaal niet."

Dat vertelt ze tegenover het Friesch Dagblad. Dat de Olympische Spelen werden verplaatst vanwege de corona-uitbraak, kwam niet als een verrassing. "Toen wij begin maart met Oranje een oefentoernooi speelden in Frankrijk, ging het er al over. Natuurlijk hoop je dat je deze zomer naar de Spelen gaat, maar het is beter om het niet te doen. Dan maar een jaar later. Voor ons team maakt het niet veel uit", aldus de recordinternational.

Aan stoppen denkt Spitse voorlopig nog niet. "Ik ben wel benieuwd wanneer dat is. Zo lang ik het nog leuk vind en me goed voel, ga ik lekker door", aldus Spitse, die ondanks haar gewonnen prijzen ook nog genoeg dromen heeft. "Goud halen op de Olympische Spelen, het WK winnen en in clubverband nog eens ver zien te komen in een Europees toernooi", somt ze op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen