Coronavirus zet streep door internationaal debuut Kamphuis

11 april 2020, 14:58

Voor Jochem Kamphuis heeft de coronacrisis een streep gezet door zijn debuut als internationale scheidsrechter. De leidsman kreeg dit jaar zijn FIFA-badge, maar door al die duels en zijn debuut ging dus een streep. "Dat waren waarschijnlijk Onder 21-wedstrijden geweest in de laatste interlandperiode." 

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ontzettend jammer natuurlijk. Dat is iets waar je als scheidsrechter heel hard voor werkt. Toen ik mijn FIFA-badge kreeg in januari was ik heel blij", vertelt Kamphuis. "Maar het gaat hier natuurlijk maar om sport. Dit virus raakt andere mensen veel harder, al grijpt het coronavirus hier in Groningen nog niet zo om zich heen als in de rest van Nederland. Dat relativeert alles ook. Laten we hopen het voetbal snel weer terugkomt en dat het virus snel weer verdwijnt."

De leidsman blijft wel oefeningen doen om zijn conditie op peil te houden, voor als er nog gevoetbald wordt. "Ik houd mijn conditie op peil door hard te lopen en krachttraining te doen. En ik ben sinds kort begonnen met skeeleren. Heel leuk om te doen en het gaat steeds beter. Goed voor de conditie ook", aldus Kamphuis, die het fluiten enorm mist. "Ik mis ook het contact met collega's. Het sparren over beslissingen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen