'Duitsland komt met nieuwe regels voor arbiters bij hervatting'

11 april 2020, 16:49   Bijgewerkt: 11 april 2020, 17:23

In het Duitse voetbal gaan er enkele zaken aangepast worden, met het oog op de hervatting van de Bundesliga die begin mei moet plaatsvinden. Mocht die hervatting er inderdaad komen, dan zullen er enkele nieuwe regels van kracht zijn. Er zijn plannen uitgelekt, meldt Bild.

Bondsdirecteur Heike Ullrich en scheidsrechterbaas Lutz Michael Fröhlich hebben besloten dat de regel dat arbiters geen duels in eigen regio mogen fluiten, vervalt. Dit om het voor scheidsrechters makkelijker te maken om wedstrijden te leiden en te voorkomen dat ze lange reizen moeten maken. Op die manier moeten leidsmannen op de wedstrijddag richting het stadion om te voorkomen dat er hotelovernachtingen zullen plaatsvinden.

Wat volgens Bild ook is uitgelekt, is dat de scheidsrechtersrapporteurs hun werk voortaan via de televisie moeten doen. Normaliter beoordelen zijn de leidsmannen vanuit het stadion, maar dat zal nu niet meer het geval zijn. Bovendien worden er in het VAR-centrum in Keulen schermen geplaatst tussen de VAR en zijn assistenten. Die regels zullen van kracht zijn als de Bundesliga hervat gaat worden. De bedoeling is dat dat begin mei gaat gebeuren, al moeten de autoriteiten wel toestemming geven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen