Ook arbiters geraakt: "Je mist de reuring rondom wedstrijden"

11 april 2020, 18:29

Ook voor de Nederlandse scheidsrechters is de coronacrisis slecht nieuws. Zij lopen door het niet doorgaan van de competities inkomsten mis en missen ook als liefhebbers het leiden van wedstrijd. De 34-jarige Jochem Kamphuis viert vandaag zijn verjaardag en had niets liever gedaan dan een duel fluiten.

"Ja mijn dag had er natuurlijk heel anders uitgezien zonder corona", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Dan was de kans wel groot geweest dat ik een van die wedstrijden in de Eredivisie had moeten fluiten. Ook op mijn verjaardag ja. Uiteraard, je kan mij geen mooier cadeau geven dan het fluiten van een van die duels. In plaats daarvan zal het een rustige dag worden. In de tuin in de zon, het is mooi weer. De tuin is inmiddels redelijk op orde. Spelen met de kleine van anderhalf. Daar is nu veel tijd voor", zegt Kamphuis die eerder dit jaar zijn UEFA-badge haalde. Daarmee mag hij Europese wedstrijden fluiten, al moet hij zijn debuut in een internationale competitie nog maken.

Als leidsman mist Kamphuis het fluiten van wedstrijden. "Je mist toch die reuring rond wedstrijden. De wedstrijdspanning vooraf. Met de spelers het veld op gaan. En dan na afloop ook het gepraat over de wedstrijd", vertelt Kamphuis. "Op maandag de krant openslaan om te kijken wat iedereen ervan vindt. Dat is er nu allemaal niet. Ik houd mijn conditie op peil door hard te lopen en krachttraining te doen. Mensen hoeven zich geen zorgen te maken, maar voor mij vallen ook veel inkomsten weg. Ik werk ook nog een paar dagen in een vastgoedbedrijf, maar ik richt me sinds twee jaar bijna fulltime op het fluiten. Wij worden betaald per wedstrijd. Dat valt nu dus helemaal weg."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen