Eintracht-speler Fernandes kent belang van hervatten competitie

11 april 2020, 23:50

De Bundesliga-clubs kunnen weer gaan trainen, al gebeurt dit nog wel in kleine groepen. Het is in ieder geval goed nieuws voor de teams, aangezien het ook de bedoeling is dat de competitie worden afgemaakt. Eintracht Frankfurt-middenvelder Gelson Fernandes weet hoe groot de belangen zijn.

De Bundesliga zal sowieso niet voor 30 april starten. Wat er daarna zal gebeuren is nog niet duidelijk, maar de Duitsers willen het liefst weer starten. Dit omdat de clubs grote verliezen draaien nu er niet meer gespeeld wordt. "Als we weer starten, is dat achter gesloten deuren. Dat is niet leuk, maar we moeten dat doen", zegt Fernandes tegen BBC. De selectie en staf maakten eerder al bekend dat er twintig procent aan salaris wordt ingeleverd.

"De club heeft het verhaal heel open met ons gedeeld en wij hebben besloten om minder salaris op te strijken. Duitse clubs hebben geen eigenaar, dus als er aan het einde van het seizoen verliezen zijn dan kan een eigenaar dat niet makkelijk persoonlijk even opvangen. Mensen verliezen dan hun banen, dus het is nu echt overleven." De Zwitserse routinier geeft ook aan dat 'heel blij' is dat er weer iets van training kan plaatsvinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen