Eindrapport: stadiondak AZ ingestort dankzij te dunne lassen

12 april 2020, 16:54

Het ingestorte stadiondak van AZ werd voornamelijk veroorzaakt door te dunne lassen. Ook bleek er sprake te zijn van ontwerpfouten bij verbindingen. Dat is de conclusie van het eindrapport. "We zijn nog altijd ongelofelijk blij dat het stadion leeg was toen de instorting plaatsvond, waardoor er geen gewonden zijn gevallen", reageert AZ-directeur Robert Eenhoorn.

Het dak was door de tekortkomingen niet berekend op neerwaartse windbelasting. Kort na de opening van het stadion werd de constructie al verzwakt door een storm, zo concludeert het eindrapport van Royal HaskoningDHV. "Het is fijn dat Royal HaskoningDHV de oorzaak van het gedeeltelijk instorten van het dak zo zorgvuldig heeft onderzocht", zegt Eenhoorn op het clubkanaal van de Alkmaarders. "Daardoor is namelijk duidelijkheid ontstaan over de oorzaak."

Eenhoorn geeft aan dat AZ nu nieuwe stappen kan zetten. "In samenspraak met alle relevante partijen richten we ons nu op de toekomst en gaan we hard aan de slag zodra we de corona-crisis achter ons hebben gelaten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen