Vermeulen stoort zich aan burgemeester Jorritsma

12 april 2020, 21:11

Arno Vermeulen is kwaad op John Jorritsma, de burgemeester van Eindhoven. Eerder deze week liet hij in felle bewoording weten faliekant tegen het uitspelen van de Eredivisie te zijn. Dat schoot in het verkeerde keelgat van Vermeulen, zo bleek tijdens Studio Sport.

In onder meer het Eindhovens Dagblad liet Jorritsma weten dat de KNVB zijn mond moest houden. "Het is ongepast, terwijl we hier in Brabant en ook elders keihard bezig zijn om de samenleving overeind te houden." Vermeulen kan weinig met de woorden van de burgemeester. "Dan claim je het leed van corona en dat vind ik echt uitermate pijnlijk en arrogant. Iedereen in Nederland staat er hetzelfde in, maar om anderen erop te wijzen dat ze geen begrip zouden hebben, is zelfs gevaarlijk."

Lees ook: Jorritsma kwaad op KNVB: "Ze moeten hun mond houden"

Verder stoorde Vermeulen zich aan het feit dat Jorritsma al een standpunt innam terwijl de richtlijnen van het RIVM mogelijk nog aangepast worden. "Hij doet net alsof de voetballerij zich helemaal niets aantrekt van alles wat er zich afspeelt, terwijl het voetbal en de KNVB daar toch steeds aan refereren. Ik heb het gevoel dat hij zich aan het profileren is ten koste van het voetbal."

Lees ook: Kieft haalt in Telegraaf-column uit naar burgemeester Jorritsma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen