Källström: "Ik kwam, was geblesseerd en speelde niet veel"

13 april 2020, 12:34

Kim Källström is een van de meest opzienbarende transfers van Arsenal in de afgelopen jaren. De Zweedse middenvelder werd halsoverkop gehuurd van Spartak Moskou, terwijl de Londenaren wisten dat hij kampte met een hardnekkige rugblessure.

In de winter van 2014 werd Källström in de laatste fase van het transferwindow tijdelijk overgenomen. En dat terwijl Arsenal wist dat hij met een rugblessure kampte. Het kwetsuur ontstond toen hij op het strand over een klein steentje viel, maar die blessure hield hem wel maandenlang aan de kant. Zo debuteerde de Zweed pas in maart in de Premier League, waarna hij slechts enkele minuten meedeed. Toch veroverde hij een plaatsje in de geschiedenisboeken van Arsenal. In de halve finale van de FA Cup benutte hij in de strafschoppenserie tegen Wigan Athletic de winnende penalty, nadat hij een paar minuten voor tijd inviel.

Op de website van de Engelse club blikt Källström terug op zijn korte, opzienbarende periode bij Arsenal. "Die strafschop veranderde mijn hele Arsenal-verhaal compleet. Ik kwam, was geblesseerd en speelde niet veel. Dat hoort er natuurlijk bij, maar als je die penalty maakt dat heb je er in ieder geval iets aan bijgedragen. Het was een belangrijke prijs voor de club, het was dus heel mooi voor me."

In de finale ontbrak de middenvelder, maar pakte Arsenal wel een prijs. Het was de eerste in negen jaar, mede dankzij een gehuurde en grotendeels geblesseerde Zweed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen