Serie A wil in mei competitie toch weer hervatten

13 april 2020, 12:51

De Italiaanse voetbalbond heeft de hoop uitgesproken om dit Serie A-seizoen toch nog af te maken. Het plan is om begin mei de trainingen weer te hervatten en dan enkele weken later de competitieduels uit te spelen. Dat zal wel onder strikte voorwaarden gebeuren. 

Dat heeft bondsvoorzitter Gabriele Gravina laten weten tegenover Sky Sports. "Binnenkort gaan we nader overleggen, dan hopen we de procedure vast te stellen en dat te communiceren", laat Gravina weten. Eerder werd besloten dat tot nader orde alle duels gecanceld worden en pas in overleg met de overheid kan de competitie pas worden afgemaakt.

"Als de omstandigheden goed zijn, zullen we het seizoen nog afmaken. We hebben geen deadline, maar willen het seizoen wel graag afmaken", aldus Gravina. Sinds 9 maart wordt er niet meer gevoetbald in Italië en er is nog een flink aantal speelrondes te spelen, waardoor de kans groot is dat men de zomer door moet voetballen. Dat wordt wel zonder publiek. 

Lees ook'Pas in 2021 weer publiek welkom bij Serie A-duels'

Alle spelers worden vooraf getest op het coronavirus, om zo mogelijke besmetting te voorkomen. In de Italiaanse competitie werden enkele spelers, onder wie Paulo Dybala en Daniele Rugani, al positief getest. Sowieso is Italië het zwaarst getroffen land van heel Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen