Ajax hofleverancier van beste competities, PSV zevende

13 april 2020, 13:16

Ajax is momenteel de club die de meeste spelers heeft geleverd aan de clubs in de grootste vijf competities van Europa. In de Premier League, Bundesliga, Ligue 1, La Liga en Serie A spelen 22 spelers die uit de opleiding komen van de Amsterdammers of daar zijn doorgebroken en geen enkele club doet dat beter. Ook PSV scoort goed met een gemiddelde zevende plaats.

Dat blijkt uit onderzoek van Football Observatory CIES. Het gaat overigens niet alleen om jeugdspelers, maar ook spelers die voor een bepaalde leeftijd bij de club speelden en zich daar dusdanig ontwikkelden dat ze de stap konden maken naar de topcompetities. De maatstaf was hoeveel optredens een speler maakte voor een bepaalde club, alvorens hij zijn debuut maakte in een van die grootste vijf competities. Daarbij gaat het bij Ajax dus niet alleen om Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, maar ook bijvoorbeeld Luis Suárez. Welke spelers het allemaal betreft, is niet gecommuniceerd. 

Benfica en RB Salzburg completeren de top-drie, terwijl PSV op de gedeelde zevende plaats staat. Zij zijn van de hele lijst tevens hofleverancier in de Premier League, Ajax is dat bij de Serie A. Met Erik Pieters, Jürgen Locadia en Steven Bergwijn hebben ze veel spelers die van PSV de rechtstreekse overstap maakte naar de Engeland. In totaal leverde Nederland 75 voetballers af aan de grootste competities, al is het daarmee geen koploper van de lijst. Dat zijn logischerwijs Engeland, Italië, Spanje en Frankrijk zelf. FC Twente staat met de gedeelde twintigste plaats ook nog net in de lijst. 

Complete top-tien:

1. Ajax (22)

2. Benfica (21)

3. Red Bull Salzburg (20)

4. Real Madrid Castilla (17)

4. Sporting Portugal (17)

6. Genk (16)

7. PSV (15)

7. FC Porto (15)

7. Basel (15)

10. Anderlecht (13)

(...)

20. FC Twente (7)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen