'Alavés licht optie van de door Ajax verhuurde Magallán niet'

13 april 2020, 13:51

Ajax krijgt Lisandro Magallán (26) na dit seizoen vermoedelijk weer terug. De centrale verdediger wordt momenteel verhuurd aan het Spaanse Deportivo Alavés, dat een optie tot koop had opgenomen in de huurverbintentis. Maar die gaat de nummer veertien van La Liga niet lichten.

Dat schrijft het Spaanse AS althans. Magallán kwam in de winter van 2019 over uit Argentinië, maar kon ondanks een transfersom van bijna tien miljoen euro geen indruk maken bij Ajax. Door de zomerse komst van Édson Alvarez en Lisandro Martínez – gehaald als verdedigers – en de doorbraak van Perr Schuurs was er geen ruimte meer voor Magallán, die nog een contract heeft tot en met 2023 in Amsterdam.

Ook bij de Spaanse nummer veertien brak hij vooralsnog overigens geen potten: de verdediger heeft geen vaste basisplaats en speelt in principe alleen als anderen afwezig zijn. Hoogtepunt namens Alavés was zijn rake kopbal tegen Celta de Vigo, die uiteindelijk goed was voor de overwinning. Heel veel perspectief op een terugkeer in Amsterdam biedt deze verhuurbeurt vermoedelijk niet. Vooral in balbezit viel Magallán regelmatig door de mand, bijvoorbeeld bij de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord. Ook tegen Tottenham Hotspur ging hij – met veel pech – bij de derde treffer van Tottenham Hotspur niet vrijuit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen