UEFA en ECA akkoord over vervolg Champions- en Europa League

13 april 2020, 14:30   Bijgewerkt: 13 april 2020, 14:44

De UEFA heeft een overeenstemming bereikt met de ECA (het verbond van Europese clubs) over het uitspelen van de Champions- en Europa League. Het idee is om de toernooien in juli en augustus af te ronden, zodat er in september na een pauze van drie weken weer gevoetbald kan worden in het nieuwe seizoen. Dat is het plan, op voorwaarde dat de gezondheidsomstandigheden het toelaten.

Dat schrijft Cadensa SER althans. Volgens het medium is er tevens een optie besproken om niet voor dubbele ontmoetingen te gaan, maar op neutraal terrein enkele duels af te werken in de knockout-fase. Dat is alleen in een noodscenario, als er voor de dubbele ontmoetingen geen tijd meer is in het uitgestippelde schema. Uiteraard is de verwachting dat er bij deze wedstrijden geen publiek aanwezig zal zijn.

Eerst zal de Europa League worden uitgespeeld in juli, gevolgd door de Champions League in augustus. Als dit scenario werkelijkheid wordt, zal ook de kalender van volgend seizoen aangepast worden, omdat de voorbereiding pas in september begint en dan minimaal een maand later begint.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen