Tottenham doet na veel kritiek geen beroep op noodfonds

13 april 2020, 15:17

Tottenham Hotspur is net als Liverpool teruggekomen op het verzoek om gebruik te maken van het noodfonds van de Engelse overheid. In eerste instantie had de club gecommuniceerd om dat wel te doen en waarbij de 550 werknemers twintig procent minder salaris zouden krijgen. Daar komen de Spurs na veel kritiek in de Engelse media op terug.

Dat heeft Tottenham laten weten op het clubkanaal. De club zag door de financiële zorgen toenemen door de coronacrisis en heeft 550 niet-spelende werknemers in dienst. De regeling van de Britse overheid kwam daardoor als geroepen, maar de kritiek vanuit het land wordt te groot om er gebruik van te maken. Veel burgers vinden het belachelijk dat Premier League-clubs miljoenen aan salarissen betalen en vervolgens niet de werknemers kunnen uitbetalen. Liverpool maakte eerder ook een U-turn

En ook Tottenham komt op hun beslissing terug, waardoor alle werknemers voor de maanden april en mei hun volledige loon zullen ontvangen. Alleen de bestuursleden leveren een deel van hun loon in. "Het was nooit onze bedoeling om iets anders te doen dan maatregelen te treffen om de banen van onze werknemers te beschermen", laat voorzitter Daniel Levy weten. De preses laat weten de kritiek die Tottenham Hotspur kreeg vervelend te vinden.

Lees ook: Druk op Tottenham om ook geen beroep te doen op fonds

Verder deelde Tottenham Hotspur de eerste beelden van hoe het stadion wordt ingezet om medewerkers van de nationale gezondheidszorg (NHS) en hun families te testen op het coronavirus. Eerder al werd bekend dat het zou gebeuren, maar inmiddels is de indeling daarvan ook gepubliceerd door Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen